RÁDIO MB

JEDINÉ MLADOBOLESLAVSKÉ RÁDIO

Další řidič se snažil uplatil mladoboleslavské policisty – neuspěl

Mladoboleslavští dopravní policisté zastavili 27. ledna v Kosmonosech osobní vozidlo značky Ford Focus, které řídil 65letý muž. V rámci kontroly vyzvali řidiče k předložení všech potřebných dokladů od vozidla a zároveň k podrobení se orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Kontrola pro řidiče nedopadla dobře.

„Dechová zkouška ukázala pozitivní výsledek v hodnotě 2,5 promile alkoholu v dechu. Muž tak usedl za volant ve stavu vylučujícím způsobilost k řízení motorového vozidla a zároveň mohl ohrozit životy nebo zdraví ostatních osob,“ uvedla mluvčí Policie ČR Barbora Schneeweissová.

Mezitím co policisté celou událost řešili a evidovali, 65letý řidič vystoupil z auta a došel k policejnímu vozidlu, kde jednomu z policistů okénkem podal dvě tisícové bankovky se slovy „každý máte jednu, tak se rozdělte „.

„Policisté muže vyzvali, aby svého jednání zanechal a zároveň ho informovali, že se dopouští trestného činu podplácení úřední osoby, to však ani po opakování výzvy ze strany policistů nerespektoval a „nabídku“ opakoval,“ uvedla dále Barbora Schneeweissová.

Policisté muže na místě zadrželi a odvezli k dalším úkonům na policejní služebnu, kde mu sdělili podezření z trestného činu podplácení a ohrožení pod vlivem návykové látky. Za podplácení úřední osoby muži v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až 6letý trest odnětí svobody, propadnutí majetku nebo peněžitý trest.

About Author