RÁDIO MB

JEDINÉ MLADOBOLESLAVSKÉ RÁDIO

Starosta Bělé pod Bezdězem: Chystáme nové vybavení pro dobrovolné hasiče a novou mateřinku

Hostem ve vysílání Rádia MB byl starosta Bělé pod Bezdězem Jaroslav Verner, který mimo jiné hovořil o investicích, které město v tomto roce chystá. Například hasiči z Bělé pod Bezdězem se mohou těšit na novou techniku. Po dlouholetém neúspěšném žádání o dotaci se nyní městu přeci jen podařilo získat finance a dobrovolní hasiči se dočkají náhrady za starou cisternu, v pořadu Půlhodina se starostou o tom hovořil starosta města Jaroslav Verner.

„Aktuálně se už vyrábí nová devíti-kubíková cisterna s vybavením i pro účast na dopravních nehodách,“ uvedl v našem vysílání starosta města. To ovšem není jediná novinka. Podařilo se totiž získat dotaci i na přístavbu hasičské zbrojnice. „To je rovněž dobrá zpráva, protože dobrovolní hasiči už nebudou muset sídlit v jedné budově s profesionály. Věřím, že na konci roku se nám podaří stavbu zahájit,“ řekl Jaroslav Verner.

Mezi další významné investice patří nové třídy mateřské školky

Školka bude stěhovat ze současných nevyhovujících podmínek na ulici Pražská blíže k centru. „Budeme tu mít krásnou školku s unikátní střešní zahradou a s výhledem. Na jaře nás čeká dovybavení nábytku a od června by už mělo být vše kompletně připravené,“ uvedl Jaroslav Verner. Zbývá ovšem ještě vybudovat parkoviště a město už žádá o Dotaci ze státního fondu dopravní infrastruktury. Pokud se dotaci nepodaří získat, hodlá město stavbu financovat se svého.

foto: zenysro.cz

About Author