RÁDIO MB

JEDINÉ MLADOBOLESLAVSKÉ RÁDIO

JOSYMA běh se opět vydařil. Podařilo se vybrat téměř 90 tisíc korun

Díky sportovcům, kteří se zúčastnili letošního Josyma běhu, poputuje na mladoboleslavskou neonatologii výtěžek 87 564 korun. „Díky tomuto daru může začít naše plánovaná rekonstrukce rodičovské místnosti na tomto oddělení,“ dodává Martina Jurčová, koordinátorka sdružení Nedoklubko, které spolupracuje s novorozeneckým oddělením Klaudiánovy nemocnice.

Josyma běh se konal v Mladé Boleslavi na Štěpánce již podesáté. Běžci mohli absolvovat tratě na 10 a 21 km nebo si zkusit účast ve štafetě 2 x 5 km. Připraveny byly i závody a zábava pro děti. Akci přálo i hezké počasí a velký zájem potvrzovala i účast více než 150 dospělých běžců a běžkyň. Hlavním organizátorem tohoto závodu je od počátku Dalibor Kolář. Ten spolupracuje s Nedoklubkem, sdružením podporující rodiny nedonošených dětí, počtvrté.

„Na start dětských závodů se letos postavilo neuvěřitelných 135 malých závodníků, aby svou odhodlaností a rychlostí symbolicky zabojovali za všechna miminka, která se narodí předčasně. V cíli si mohlo každé dítě hrdě odnést medaili v podobě háčkovaného srdíčka, pro ty nejmenší byly připraveny i plyšáci a autíčka. O radost se postaraly i dárky v naší tombole, které si účastníci vytočili v kole štěstí,“ popsala část akce pro rodiny s dětmi Martina Jurčová. Zpestřením akce byla procházková trasa pro děti, kterou si připravilo Centrum Zuzka pod vedením Zuzky Dokoupilové. Děti a jejich rodiče se na jednotlivých stanovištích mohli dozvědět něco ze života miminek, které se narodí předčasně a vyzkoušet si například přebalování s pomocí mini plenek Pampers, krmení pomocí stříkačky, nebo jiné pohybové či výtvarné aktivity. „Jako dárek na památku, který hrdě poneseme na oddělení, děti připravily obraz se srdíčky a vzkazy pro miminka,“ dodává Jurčová.

Poděkování patří podporovatelům akce: Obchodní centrum Bondy, Zdravotní pojišťovna Škoda, Bezobalový obchod Refill, kavárna škoda nezajít, RePello, Hrad a zámek staré hrady, Ovocňák, Škofit, Finewex a Kopalovic uzenářství, kteří akci podporují již opakovaně.

About Author