RÁDIO MB

JEDINÉ MLADOBOLESLAVSKÉ RÁDIO

Do hořícího pekla v Českém Švýcarsku míří na pomoc také čtyři hasiči z Mladé Boleslavi

Také mladoboleslavští hasiči budou pomáhat severočeským kolegům, kteří bojují s rychle se šířícím a rozsáhlým požárem v těžko přístupném terénu Národního parku České Švýcarsko. V odřadu je celkem 21 profesionálních hasičů ze stanic Kladno, Beroun, Mladá Boleslav, Kutná Hora, Rakovník a Mělník.

Přímo z Mladé Boleslavi míří na místo do hořícího pekla čtyři hasiči s cisternovou automobilovou stříkačkou.

Požár v Národním parku České Švýcarsko šetří policie pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. Na místě jsou desítky policistů, hlídají příjezdové cesty do oblasti a střeží opuštěné objekty, aby se předešlo rabování nebo vloupání.

Zápach kouře hlásili od rána hasičům lidé nejen z Ústeckého, ale tak z Libereckého, Pardubického, Středočeského kraje a z Prahy. Hasiči evidovali desítky planých události s hlášením zápachu kouře a požádali občany, aby v tomto specifickém případě volání na tísňové linky zvážili a obraceli se na ně třeba v případě, že uvidí plameny.

Hořet začalo v Národním parku České Švýcarsko v neděli ráno. Zatím nejsou informace o zraněných. Itálie pošle na pomoc s hašením lesního požáru v Českém Švýcarsku velké hasičské letouny, vrtulníky pošle Polsko a také Slovensko. V Evropě s lesními požáry bojuje několik zemí, například Německo, Řecko, Francie nebo Itálie.

foto: HZS Středočeského kraje

About Author